fu'a
fu'a

O le a le ituaiga malamalama e iai le lamepa xenon laser? O a uiga o le lamepa xenon laser?

I aso nei, faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o saienisi ma tekinolosi, o loʻo faʻaauau pea ona aliaʻe faʻapogai malamalama eseese. Faatasi ai ma i latou, o le laser xenon lamepa e tosina atu ai le mafaufau o tagata ma lona matagofie tulaga ese. O lea la, o le a le ituaiga malamalama e fai e lemoli xenon lasere patino tonu i ai? O a uiga ofoofogia o loo i ai? E faape'ī lona mataupu faavae malamalama? Tatou fa'ailoa fa'atasi lana mealilo.

1.O le a le ituaiga malamalama e maua ai le moli xenon laser?

O le lamepa laser xenon e a'afia i se ituaiga o fa'apogai malamalama fa'avevela kesi maualuga. O lona uiga e fa'atupuina le malamalama malosi ma le fa'atumauina e ala i le fa'asa'oina o le kesi. E pei lava o le uila e sosolo atu i luga o ao i se taimi vave, e faamatuu mai ai le tele o le malosi ma le malamalama, o le laser xenon lamp e faʻamalama foi e ala i se mataupu faavae tutusa.

2.O uiga o le laser xenon lamepa

Malamalama maualuga: O le lamepa laser xenon e mafai ona faʻauluina le malamalama sili ona susulu, e pei lava o se fetu pupula e susulu i le pogisa.
Maualuluga maualuga: O lona faʻamalamalamaga faʻatinoga e mautu ma faʻatuatuaina, ma e le faigofie ona faʻalavelaveina e mea i fafo, faʻamautinoa i taimi uma se faʻatinoga sili ona lelei.
Umi le ola: Pe a faʻatusatusa i isi faʻamatalaga malamalama, o le laser xenon lamp e umi atu le auaunaga ma e mafai ona tautuaina i tatou mo se taimi umi.

3. Le mataupu faavae malamalama o lemoli xenon laser

A o'o atu le taimi nei, o le kasa xenon e fiafia. O le eletise i totonu o atoms e mitiia le malosi ma suiga i tulaga maualuga o le malosi. Mulimuli ane, o nei electrons e toe foʻi i le tulaga muamua o le malosi, faʻamalolo photons i lenei faagasologa ma faʻatupuina ai le malamalama malosi.

E ala i le malamalama i le laser xenon lamepa, e mafai ona tatou vaʻai i lona tulaga sili ona lelei i vaega eseese. E talitonuina i le lumanaʻi, o le a faʻaauau pea ona aumaia le tele o mea e ofo ai ma faʻafiafiaga i o tatou olaga!

 

6b1ba3cf0f2a932a26a8fc61bf515faa
4f64498e-3db9-4807-943b-0694987743e1

Taimi meli: Iul-06-2024