fu'a
fu'a

Suʻesuʻega i luga o alamanuia meafaigaluega laser: o loʻo i ai se avanoa tele o le tuputupu aʻe, ma o le atinaʻeina o le alamanuia o le a faʻavaveina i le tele o vaega i lalo.

1, O le alamanuia e fesuisuiaʻi ma le gaosiga o gaosiga i se taimi pupuu, ma o le faʻaauau pea o le faʻaogaina o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le fua.
(1) leisa alamanuia filifili ma isi kamupani lisiina
Leisa alamanuia filifili: O le pito i luga o leisa alamanuia filifili o le laser meataalo ma optoelectronic masini e faia i mea semiconductor, meafaigaluega maualuga-maualuga ma mea e fesootai i ai gaosiga, o le maatulimanu o le alamanuia laser.
I le ogatotonu o le filifili alamanuia, meataalo laser i luga ma optoelectronic masini, modules, vaega opitika, ma isi mea e faaaoga e gaosia ma faatau atu ituaiga uma o lasers;O le pito i lalo o se meafaigaluega faʻapipiʻi leisa, o ana oloa e faʻaaogaina i le gaosiga o gaosiga, soifua maloloina faʻasaienisi, suʻesuʻega faʻasaienisi, faʻaoga taʻavale, tekinolosi faʻamatalaga, fesoʻotaʻiga mataʻutia, teuina o mata ma le tele o isi vaega.
Atina'e talafaasolopito o le laser alamanuia:
I le 1917, na tuʻuina atu ai e Einstein le manatu o le faʻavevela faʻaosofia, ma faʻasolosolo malie le faʻatupuina o le laser i aʻoaʻoga i le isi 40 tausaga;
I le 1960, na fanau ai le laser ruby ​​​​muamua.Ina ua uma lena, o ituaiga uma o lasers na aliaʻe le tasi i le isi, ma o le alamanuia na ulufale atu i le tulaga o le faʻalauteleina o talosaga;
Ina ua mavae le 20th seneturi, o le laser alamanuia na ulu atu i se tulaga o le atinae vave.E tusa ai ma le Lipoti i le Atinaʻeina o le Laser Industry a Saina, o le tele o maketi o masini laser a Saina na siitia mai le 9.7 piliona yuan i le 69.2 piliona yuan mai le 2010 i le 2020, ma le CAGR e tusa ma le 21.7%.
(2) I se taimi pupuu, e fesuisuiai ma le taamilosaga o gaosiga.I le taimi umi, o le faʻaogaina o le faʻatuputeleina e faʻateleina ma faʻalauteleina talosaga fou
1. O loʻo faʻasalalau lautele le alamanuia laser i lalo ma fesuisuiaʻi ma le gaosiga o gaosiga i se taimi pupuu
O le manuia pupuu o le alamanuia laser e sili ona fesoʻotaʻi ma le fale gaosi oloa.
O le manaʻoga mo masini laser e sau mai tupe faʻaalu a pisinisi i lalo ifo, lea e aʻafia i le gafatia ma le naunau o pisinisi e faʻaalu tupe faavae.O mea fa'apitoa e a'afia ai e aofia ai tupe mama a le atina'e, fa'aogaina gafatia, siosiomaga fa'atupeina mai fafo o atina'e, ma fa'amoemoega mo le lumana'i o le alamanuia.
I le taimi lava e tasi, o masini laser o se mea faʻapitoa masani, lea e faʻasalalau lautele i taavale, uʻamea, suauʻu, fau vaa ma isi pisinisi i lalo ifo.O le manuia lautele o le alamanuia laser e sili ona fesoʻotaʻi ma fale gaosi oloa.
Mai le vaaiga o fesuiaiga talafaasolopito i le alamanuia, o le alamanuia leisa maua lua taamilosaga o le tuputupu ae taua mai le 2009 i le 2010, Q2, 2017, Q1 i le 2018, e masani lava e faatatau i le taamilosaga alamanuia gaosiga ma le taamilosaga o oloa iʻuga.
I le taimi nei, o le taamilosaga o fale gaosi oloa o loʻo i ai i se tulaga faʻalauiloa, o le faʻatau atu o robots fale gaosi oloa, meafaigaluega masini masini, ma isi mea e tumau pea i se tulaga maualuga, ma o le laser alamanuia o loʻo i ai i se vaitaimi o manaʻoga malosi.
2. Faʻateleina le faʻaogaina ma le faʻalauteleina o talosaga fou i le taimi umi
O le gaosiga o le laser o loʻo i ai tulaga lelei i le gaosiga lelei ma le lelei, ma le suiga ma le faʻaleleia o fale gaosi oloa e faʻaleleia ai le atinaʻeina o pisinisi.O le gaioiga o le laser o le taulai atu lea o le laser i luga o le mea e faʻaaogaina, ina ia mafai ona faʻamafanafanaina, faʻafefe pe faʻafefe, ina ia ausia ai le faʻamoemoega o le gaosiga.
Pe a faʻatusatusa i metotia faʻaleaganuʻu masani, o le faʻaogaina o le laser e tolu tulaga lelei:
(1) E mafai ona pulea le ala o le laser e ala ile polokalama;
(2) O le saʻo o le gaosiga o le laser e matua maualuga lava;
(3) O le faʻaogaina o le laser e aʻafia i le le faʻafesoʻotaʻi gaioiga, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le leiloa o mea e tipiina ma sili atu le lelei o le gaosiga.
O le faʻaogaina o le laser e faʻaalia ai tulaga lelei i le gaosiga o le lelei, gaioiga gaioiga, ma isi, ma faʻatatau i le taʻiala lautele o le gaosiga atamai.O le suiga ma le faʻaleleia o fale gaosi oloa e faʻaleleia ai le suia o le faʻaogaina o mata mo gaioiga masani.

(3) Fa'atekonolosi leisa ma le atina'eina o alamanuia
Fa'atonuga fa'amalama leisa:
Leisa e fa'atatau i se fa'alava fa'apipi'i, monochromatic ma felagolagoma'i fa'atonuga e fa'atupuina e se laina fa'avevela va'ai vaapiapi e ala i le aoina o tali fa'alogo ma le fa'alauteleina o le radiation.
O le laser o le masini autu e gaosia ai le laser, lea e masani ona aofia ai vaega e tolu: puna o le fiafia, auala galue ma le resonant cavity.Pe a galue, o le puna o le fiafia e galue i luga o le auala galue, faia le tele o vaega i le tulaga fiafia o le maualuga o le malosi, fausia ai le fesuiaiga o le numera o le vaega.A maeʻa le faʻalavelave photon, o le maualuga o le malosi o vaega o loʻo suia i le tulaga maualalo o le malosi, ma emit se numera tele o photons tutusa ma photons faʻalavelave.
Photons ma le itu faasalalau eseese mai le transverse axis o le lua o le a sola ese mai le ana, ae photons faatasi ai ma le itu lava e tasi o le a malaga i tua ma luma i totonu o le ana, faia le faagasologa radiation faaosofia e faaauau pea ma fausia ai leisa ave.

Auala galue:
E ta'ua fo'i o le gain medium, e fa'asino i le mea e fa'aaogaina e iloa ai le fa'aliliuina o le numera ma fa'atupuina ai le fa'atupuina o le fa'avevela o le malamalama.Ole ala galue e fuafua ai le umi ole galu e mafai e le laser ona susulu.E tusa ai ma foliga eseese, e mafai ona vaevaeina i le malo (maila, tioata), kesi (atomic kasa, kasa ionized, kasa mole), semiconductor, vai ma isi ala o faasalalauga.

Punavai:
Fa'aosofia le ala galue ma pamu vaega fa'agaoioia mai le tulaga o le eleele i le maualuga o le malosi maualuga e iloa ai le fa'aliliuina o le numera o mea'ai.Mai le vaaiga o le malosi, o le faiga o le pamu o se faagasologa lea e maua ai e le lalolagi i fafo le malosi (e pei o le malamalama, eletise, kemisi, malosi vevela, ma isi) i le vaega o le tino.
E mafai ona vaevaeina i le fa'aoso opitika, fa'aoso fa'aoso o le kesi, masini fa'ainisinia, fa'aola malosi faaniukilia, ma isi.

Ava fa'alogo:
O le resonator opitika sili ona faigofie o le tu'u lelei lea o fa'ata maualuga e lua i pito uma e lua o le ala fa'agaoioia, o le tasi o ia fa'ata atoa, e toe fa'afo'i uma atu le malamalama i le ala mo le fa'alauteleina atili;O le isi o se vaega e atagia ma se vaega transmissive reflector e pei o le fa'ata gaosiga.E tusa ai pe mafai ona le amanaiaina le tuaoi o le itu, ua vaevaeina le resonator i le avanoa tatala, pupuni tapuni ma le kasa waveguide.


Taimi meli: Nov-08-2022